Home

To inspire or to copy?

La cita de Picasso és superconeguda: “Un bon artista copia, un gran artista roba”. Sona molt guai. Però Picasso no es referia als projectes sinó a les idees. En certa manera és un himne a la competència artística, una competència deslleial pel que fa a les idees però no pel que fa als resultats.

L’Agència *S,P,C,F responsable de la campanya de la nova filial del Banc de Sabadell, Solvia, reconeix ella mateixa que s’apropien d’idees  alienes.

“Por lo tanto, esta idea de que bastardeamos… sí, desde luego. De hecho, alguna vez me defino como vampiro.”

En certa forma, tothom ho fa. Ningú parteix de zero. Però el que no està bé, és copiar-ho tot: la idea, el look, la tècnica, la combinació de tipografia, l’ús de la pàgina, l’espai negatiu.

Estic d’acord amb la conclusió a la que arriba l’artista Alicia Kopf, que al final el més important per artistes emergents és la visibilitat. Si et roben la visibilitat, et roben qualsevol possibilitat de desenvolupament. En temps de Creative Commons i d’Internet on la difussió d’idees està creixent, hem de ser conscients de respectar la visibilitat de l’autor. Per això aquest post és un homenatge a l’autora.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s