Home

Marinetti vol culminar la destrucció de la lògica escènica iniciada per Jarry amb una estratègia clara: contra la necessitat de comprensió del públic, proposa les accions en “brut”.

El model orgànic, base de la idea “d’obra total” recolzada sobre el dinamisme biològic, és substituït per un model inorgànic, que es basa en la construcció d'”obres artefacte”, on s’acumulen diversos medis i accions realitzats en un ritme de màquina. Els mecanismes no són mostrats, la màquina els oculta els destrueix o se’ls salta.

L’augment de la velocitat redueix la duració de l’obra , creant un teatre “sintètic” i breu, on es comprimeixen en pocs minuts poques paraules i gestos de innumerables situacions. La escriptura de les peces de teatre Futurista es conceben segons l’esquema de la partitura. La obra de Francesco Cangiullo titulada “la Denotació” és limita a descriure una escena buida, dictar un minut de silenci, un tret de pistola i un segon minut de silenci. La obra “Acte negatiu” descriu un moviment de colors, ombres i sons, llavors entra un senyor que passeja i repeteix “És fantàstic! Increïble!”, llavors es gira cap al públic com si estigués enfadat i exclama: “No tinc res per dir-vos!… Teló! Baixin el teló!

Una de les síntesis més interessants del teatre futurista és l’obra “els silencis parlen entre si” que és una peça radiofònica consistent en una successió de “silencis” cronometrats i definits per notes aïllades de flauta, piano, trompeta, sons orgànics… i l”Oh” final d’un nen d’onze anys. Una partitura que s’avança als experiments de Cage i Georges Brecht.

 

Inspirat en Dramaturgias de la imagen

 By José A. Sánchez pàg 46.

Anuncis

One thought on “El teatre Futurista Sintètic: Una partitura que s’avança als experiments de Cage i Georges Brecht.

  1. Retroenllaç: 200 POSTS | strike-through

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s