Home

Duchamp, Man Ray, Picabia Data: 26 de Juny de 2008 - 21 de Setembre de 2008

Aquesta exposició, organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya en col·laboració amb la Tate Modern de Londres, està dedicada a tres artistes clau del segle XX: Marcel Duchamp (1887-1968), Man Ray (1890-1976) i Francis Picabia (1879-1953), tres personalitats provocadores que van revolucionar els cànons artístics establerts, marcant un abans i un després en el món de l’art. De fet, la seva empremta es pot resseguir en moltes de les creacions de l’art contemporani.

La mostra aplega més de 300 obres: pintures, fotografies, dibuixos, pel·lícules i objectes, entre els quals destaquen els famosos ready mades de Duchamp, com ara Font, un urinari col·locat de cap per avall, exemple clar de com van fer trontollar els fonaments artístics en qüestionar-se el concepte mateix d’obra d’art.

Marcel Duchamp i Francis Picabia van néixer a França i es van fer amics a París. Va ser a Nova York, ciutat d’exili dels dos artistes francesos, on, el 1915, juntament amb l’americà Man Ray, van impulsar el moviment dadà d’aquesta ciutat, i on es va forjar una amistat a tres bandes que va durar fins al final de les seves vides.

L’exposició incideix precisament en la influència que aquesta amistat va tenir en les seves trajectòries artístiques. A través de les obres veiem la fascinació comuna per les màquines, el moviment, l’erotisme o l’experimentació amb la llum i les transparències, que va portar Man Ray a inventar les rayografies.

El recorregut finalitza amb un ampli recull documental (Sala Temporals 2), testimoni de les vivències, l’intercanvi d’idees i els jocs compartits; entre aquests jocs, els escacs són els grans protagonistes.

http://www.mnac.cat/exposicions/exp_presents_f.jsp?lan=001&actualPage=1&id=00000030

Anuncis

One thought on “Duchamp, Man Ray, Picabia Data: 26 de Juny de 2008 – 21 de Setembre de 2008

  1. Retroenllaç: 200 POSTS | strike-through

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s